Citrat de Calciu-Magneziu cu vitamina D – 90 capsule gelatinoase – VITAKING

41,00 lei

Capsule gelatinoase cu calciu lichid şi magneziu. Oferă o absorbţie mai bună în comparație cu comprimatele.

Stoc furnizor, timpul de livrare se poate prelungi

Descriere

 • Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul uman, și are mai multe funcții importante în organism. Calciul deține un rol important în transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos și consolidând echilibrul funcțional al acestuia. Astfel, contracția musculară este dependentă de prezența calciului, căci fenomenele care cuplează impulsul nervos de contracția musculară propriu-zisă, se fac numai prin intermediul ionilor de calciu.Împreună cu magneziul este responsabil pentru sănătatea sistemului cardiovascular.

  Magneziul este al patrulea dintre cele mai abundente minerale din organism și este esențial pentru sănătate, fiind necesar pentru mai mult de 300 de reacții biochimice din corpul uman. Magneziul ajută la funcționarea normală a mușchilor și a nervilor, păstrează constant ritmul cardiac, susține sistemul imunitar și rezistența oaselor.

  De asemenea, el ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, și este implicat în metabolismul energetic și în sinteza proteinelor. În ultima perioadă există un interes științific tot mai mare pentru rolul magneziului în prevenirea și tratamentul diabetului, hipertensiunii și bolilor cardiovasculare.

  Raportul dintre cele două minerale este deosebit de important și este ideal în proporția de 2:1.

  Vitamina D este produsă în piele după expunerea la lumina ultravioletă B, din sursele solare sau artificiale, şi apare în mod natural într-o gamă mică de alimente. Sursele de mâncare precum peştele, ouăle sau carnea sunt foarte bogate în vitamina D şi sunt adesea recomandate persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D.

  Insuficienţa de vitamina D poate duce la oase subţiri, fragile sau deformate, în timp ce suficienţa previne rahitismul la copii, osteomalacia la adulţi şi, împreună cu calciul, ajută la protejarea oamenilor în vârstă care au osteoporoză.

  Vitamina D modulează, de asemenea, funcţiile neuromusculare, şi reduce inflamaţiile. Este esenţială în menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, asistă sistemul imunitar, contribuie la creşterea şi dezvoltarea normală a organismului.

  CALCIU, MAGNEZIU LICHID CU VITAMINA D3
  Supliment alimentar Notificare: MS 2905/2015
  Ingrediente active pentru o capsulă Cantitate %VNR
  Calciu (citrat de calciu) 50mg 6,25
  Magneziu (citrat de magneziu) 25mg 6,66
  Vitamina D (colecalciferol) 400UI – 10mcg 200
  Alte ingrediente: ulei de soia, gelatină, glicerină, lecitină din soia, ceară de albine, apă, dioxid de titaniu.
  Doza zilnică recomandată: o capsulă gelatinoasă. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!  A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat şi ferit de expunerea la soare sau la surse de căldură.
  Producător: Vitaking Kft Ungaria, Veszprem, Allvany utca 10.
  Conținut: 90 capsule gelatinoase  ● 164g e